Takarítsunk meg milliókat a takarítással!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tavasz, akkor nagytakarítás – ám szezon előtt nem csak a porcicáknak érdemes minden sarokban utána nézni. Időről időre szükséges átgondolni és újratervezni a takarítási folyamatot: rengeteg időt, munkát, energiát és pénzt spórolhatunk így, miközben megnő a bútorok és a burkolatok, valamint a takarító eszközök élettartama is. Okostakarítással már egy kisebb szállodában vagy irodaházban is milliókat spórolhatunk meg.

Takarítani mindenki tud – jól és hatékonyan tisztítani azonban csak az, aki tudja, mit, miért és hogyan csinál. A takarítás csak látszólag egyszerű tevékenység, valójában kiemelten fontos, hogy a teljes folyamatot megtervezzük és kontrolláljuk. Az épület-üzemeltetési költségek jelentős részét a higiéniai, takarítási kiadások teszik ki. A hatékonyság ezen a területen is kulcskérdés, és nem feltétlenül a legolcsóbb választás, a megszokott munkamódszer vagy a legegyszerűbbnek tűnő megoldás lesz a legmegfelelőbb.

Az olcsóság a professzionális takarításban, higiéniában is sokszor megbosszulja magát, a rosszul takarított helyiségek, eszközök, berendezési tárgyak pedig végül nagyobb kiadást okoznak. A nem megfelelően megválasztott technológia vagy tisztítószer károsíthatja a felületet, így idő előtt cserélni kell a burkolatokat, csaptelepeket és szanitereket. Ha az olcsóbb, de rossz takarítás miatt jelentős beruházást kell végrehajtanunk, akkor valójában méregdrágán takarítottunk.

Ahhoz, hogy okosan takarítsunk, először alapos elemzést kell csinálnunk: figyelembe kell vennünk az épület elhelyezkedését, szerkezetét, a burkolatok és a bútorok anyagát és persze azt is, hogy mire használják a helyiségeket, mekkora a forgalom és az hogyan oszlik el.  Ahhoz, hogy jól takarítsunk, ismernünk kell a takarítandó felületek fontos jellemzőit, és ehhez kell választani a megfelelő takarítóeszközöket és szereket. Mindenki tudja, hogy más szennyeződésekre kell számítani egy szállodában, mint egy irodaházban, de azt már kevesebben, hogy ez a különbség hogyan jelenik meg a takarítóeszközök kiválasztásában.

Az észszerűen gazdaságos takarítás azt jelenti, hogy akkor, ott és úgy takarítunk, amikor, ahol és ahogyan indokolt. Ez persze egyszerűen hangzik, valójában azonban számtalan régi rossz szokás, beidegződés gátolja a hatékony munkafolyamat kialakítását. Ha például valahol csak por van, miért mosnánk fel vegyszerrel és vízzel, mikor a takarítást száraz technológiával is meg tudjuk oldani: költséghatékonyan, vegyszer, munkaidő és munkaerő spórolással. Ráadásul a száraz technológiával nem terheljük a bútorokat és a burkolatokat kémiai anyagokkal és vízkővel, megspóroljuk az időszakos nagytakarítások egy részét, és növeljük a takarított felületek élettartamát.

Valójában akkor gazdálkodunk jól a költségeinkkel, ha a takarítást az épület és a felületek, eszközök sajátosságaira tudjuk szabni, nem az évtizedes sablonokkal dolgozunk, amelyek esetleg nem is a legjobbak.

Az Assist-Trend Kft. munkatársainak nagy gyakorlata van a különböző felületek hozzáértő tisztításában. Kérésükre szakértő kollégáink elvégzik a létesítmény teljes higiéniai, takarítási elemzését, és az eredmények birtokában egy részletes, helyspecifikus takarítási metódust dolgoznak ki. Igény esetén betanítják a helyes takarítási folyamatokat a dolgozóknak, és időszakonként akár ellenőrizik is azt.

 Kérjük, higiéniai, takarítási kérdéseivel keresse kollégáinkat a szakerto@assist-trend.hu e-mail címen. Ha a tavaszi nagytakarítást az idén ilyen elemzéssel és tervvel kezdi, akkor jövő ilyenkor már láthatja és a kiadásain is érezheti az eredményt.

Az Assist Trend „Takarítsunk meg a takarítással!” sorozatában a jövőben rendszeresen osztunk meg tippeket és trükköket arról, hogyan lehet okos módszerekkel spórolni.

Takarítsunk meg a takarítással - Legyünk rugalmasak!

A legismertebb rugalmas padlók tulajdonságai

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással! - Hol takarítsunk? - 2

A szennyeződés az épületen belül

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Ismerje meg vizét, és nemcsak a kávéja lesz tőle finomabb!

Megfelelően kezelt vízzel nemcsak a kávé lesz finomabb, de a vízkő sem keseríti meg az életünket.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Kell ez a hírlevél!

GDPR szabályozásnak megfelelő hírlevél-feliratkozás

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással - A felületek törődést igényelnek

Fából készült melegburkolatok fajtái és helyes tisztításuk módja

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Nemcsak kiváló, környezetbarát is: keresd a terméken a zöld virágot!

Miért éri meg ökocímkés terméket használni?

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással - a szőnyegválasztás titkai

Milyen tulajdonságai vannak a különböző szőnyegeknek és hogyan válasszuk őket, hogy ne csak a takarítására, hanem a szépségére és kényelmére is fókuszálhassunk.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással!- Hol takarítsunk?

Az okos takarítás a jó kérdésekkel kezdődik, vagyis annak megfelelő és alapos megvizsgálásával, hol és mit takarítunk – csak ez után határozhatjuk meg, hogy milyen módszerrel.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással! - Ej mi a kő!

Hogyan takarítsunk különböző felületeket című sorozatunk természetes kövekről szóló első része a legismertebb természetes kőfelületekről, a márványról, mészkőről és gránitról szól.

 
Ballabás Judit -

Ballabás Judit

Takarítsunk meg a takarítással! – Ideje másképp gondolni a betonra!

kőfelületek tisztítása- agglomerátumok, természetes anyagok keverékéből álló padlóburkolatok

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

A vegyszer nem játék! Adagolni csak pontosan, szépen

Miért is fontos a pontos adagolás? Az adagolás fejlődése, fajtái, hibalehetőségei, a XXI. sz. vívmánya az online-távvezérelt vegyszeradagolás mosás és mosogatás esetén.

 
Ballabás Judit -

Ballabás Judit

Takarítsunk meg a takarítással - Mivel takarítsunk?

A tisztítás alapja, avagy hogyan hat a kémhatás?

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással - Nem mindegy, hogyan koncentrálunk

Mi az a koncentráció és miért jó nekünk, ha ismerjük a fogalmat és tudjuk a gyakorlatban használni

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk