Nemcsak kiváló, környezetbarát is: keresd a terméken a zöld virágot!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van egy olyan európai jelölés, ami nemcsak azt bizonyítja, hogy a termék a gyártástól a felhasználásig környezetbarát, hanem azt is, hogy a kategóriájában a legkiválóbbak között van. Az ökocímkés termékek használatának már egy szállóban is mérhető hatása van.

Sok gyártó és szolgáltató szereti magát és termékeit ökoként reklámozni, de a felhasználóknak kevés jó támpontjuk van arra, hogy a vásárolt áru valóban „zöld”-e, ráadásul a használatos környezetvédelmi minősítések sok esetben csak egy-egy országon belül élnek. Ezért is különleges az Európai Unió ökocímkéje (Ecolabel), hiszen a zöld virágos tanúsító védjegy elismert az egész EU-ban, megköveteli, hogy a termékeket egy független testület bírálja el; és figyelembe veszi a termék teljes környezeti hatását, a nyersanyagok kitermelésétől egészen az ártalmatlanításig, így csak az az áru kaphatja meg, amely „bölcsőtől a sírig” megfelel az öko elvárásoknak. De miért is jó például egy szállodának ökocímkés tisztítószereket használni?

A vendégek annyit vesznek észre, hogy tiszta a szoba és jó az illat, nincs vegyszerszag – mondja Rózsa Andrea, a Portobello Hotel HK vezetője. Az esztergomi szállodában a vendégkönyvben is jelzik, hogy Sutter Zero-t használnak a takarítás során, vagyis olyan környezetkímélő termékeket, amelyek rendelkeznek európai ökocímke minősítéssel. Rózsa Andrea szerint a környezetkímélő takarítószerek alkalmazása a mindennapos használatban jelent előnyt: a dolgozókat nem éri káros anyag, nincsenek allergiás reakciók – a gumikesztyűt és a védőmaszkot is el lehet felejteni, valójában nincs is rájuk szükség a természetes anyagok alkalmazása miatt. A Portobello Hotel HK vezetője úgy véli, a picit magasabb ár sokkal nagyobb értéket hordoz, miközben a vendégek számára is egyre fontosabb a környezettudatosság. 

Sutter Zero szobatakarítás

A zöld virágos címke nemcsak azoknak a felhasználóknak vonzó, akiknek, illetve akik vendégeinek, vásárlóinak fontos a környezet védelme, az alacsony levegő-, víz- és talajszennyezés vagy a természeti erőforrások takarékos felhasználása, a hulladékcsökkentés és energiatakarékosság. Az EU ökocímkét elnyerő termékeknek kiváló minőségükről is tanúbizonyságot kell tenniük. A zöld virág garantálja azt, hogy a viselője mindenben kiváló.

Az Assist-Trend kínálatában számos ökocímkés termék található. Az említett Sutter Zero tiszítószereken kívül ilyenek a BulkySoft  és Tuscany papírhigiéniai termékek, hiszen olasz gyártójuk, a Sutter és a Cartiere Carrara szintén felteheti termékeire a zöld virágos jelölést.
 

Kell ez a hírlevél!

GDPR szabályozásnak megfelelő hírlevél-feliratkozás

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Ismerje meg vizét, és nemcsak a kávéja lesz tőle finomabb!

Megfelelően kezelt vízzel nemcsak a kávé lesz finomabb, de a vízkő sem keseríti meg az életünket.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg milliókat a takarítással!

Ha tavasz, akkor nagytakarítás – Okostakarítással már egy kisebb szállodában vagy irodaházban is milliókat spórolhatunk meg.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk