Ismerje meg vizét, és nemcsak a kávéja lesz tőle finomabb!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiába a reklámok hada, a kemény víztől a többség a mosógépet se óvja. Általában nem tudjuk, milyen víz folyik a csapból, pedig ez nemcsak azt határozza meg, hogy mennyire vízkövesednek el a eszközeink, a csempék vagy a zuhanykabin, hanem azt is, milyen ízű lesz a kávénk. Megfelelően kezelt vízzel nemcsak a kávé lesz finomabb, de a vízkő sem keseríti meg az életünket.

A vezetékes vizet a legtöbben adottságnak tekintik, minőségét pedig olyan dolognak, amin nem lehet változtatni. Így aztán akár évtizedekig tűrik a csapból folyó víz negatív hatásait, például a túlzott vízkövesedést vagy a ruhákban, textíliákban okozott kárt. Csakhogy a víz minősége nincs eleve elrendelve: megfelelő kezeléssel bármelyik vezetékes víz ideálissá varázsolható.

Az ország különböző részein a csapvíz is különböző: a talajadottságoktól függően változik az összetétele. A tiszta, iható minőségű vizet Magyarországon a szolgáltatók 70 százalékban fúrt kutakból (felét mélységi vízbázisból, felét folyampart melletti kavicságyból) nyerik, míg 25 százalék a karsztvíz aránya. A csapvíz tehát olyan anyagokat is tartalmazhat, amelyeket az őt tároló, szállító kőzet- és talajrétegből kiold, magával hoz. Az anyagok egy nagy részét persze a szolgáltató kezeléssel, szűréssel eltávolítja, de vannak olyan összetevők, amelyek benne maradnak: például magnézium és kalcium inonok. Ezek élettani hatásai kiválóak lehetnek, ám csökkentik a tisztítószerek hatékonyságát, miközben kiválnak és rárakódnak a tisztított felületekre. A vízkő aztán megjelenik mindenhol, ami csapvízzel érintkezett: a felmosott padlón, a csempéken, a csaptelepeken, a vízvezetékekben, a mosó- és mosogatógépeken, valamint a kimosott ruháinkban is. Ezek az anyagok teszik leginkább szükségessé savas kémhatású tisztítószerek (vagyis a vízkőoldók) rendszeres használatát.

Van azonban lehetőség arra, hogy megszabaduljunk a problémától, észszerűvé, gazdaságossá tegyük vegyszerfelhasználásunkat. Ha a vezetékes vízből – egy megfelelő kezelő berendezés felszerelésével - időben kivonjuk a vízkőképző anyagokat és egyéb oldott anyagokat, nem kell folyamatosan és nagy mennyiségben erős vegyszereket használni, nem rakódik le a vízkő a csempére és a zuhanykabin falára, tovább üzemelnek a mosó- és mosogatógépek. Ideális esetben a vegyszerköltségeket 15 százalékkal is csökkenteni lehet, nem beszélve a hatékonyabb és alacsonyabb költségű üzemelésről, a hosszabb élettartamról. További előny, hogy a megfelelően tisztított víz jobb, tisztább „alapanyag” is lehet – ami nem csupán a helyi sör elkészítésénél fontos, de – például - a kávé minőségét is befolyásolja.

A vízkeménységről, a kemény víz hatásairól és a vízlágyításról részletesebben itt olvashat!

Amennyiben érdeklik a vízkezelési lehetőségek, kérjük, írjon szakerto@assist-trend.hu  e-mail címre, kollégáink ez alapján felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy megoldást keressünk problémáira.

Takarítsunk meg milliókat a takarítással!

Ha tavasz, akkor nagytakarítás – Okostakarítással már egy kisebb szállodában vagy irodaházban is milliókat spórolhatunk meg.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Nemcsak kiváló, környezetbarát is: keresd a terméken a zöld virágot!

Miért éri meg ökocímkés terméket használni?

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Kell ez a hírlevél!

GDPR szabályozásnak megfelelő hírlevél-feliratkozás

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk