A vegyszer nem játék! Adagolni csak pontosan, szépen

 

Hatalmas utat tettek meg vegyszeradagolók. Régen semmiféle mércét nem használtak, találomra belelöttyintettek valamilyen tisztítószert a vízbe, és már takarítottak, mosogattak vagy mostak is vele. Ma pedig ott tartunk, hogy képesek vagyunk a lehető legprecízebb adagolásra, akár online alapú rendszereken keresztül is. Sőt folyamatosan nyomon követhetjük a vegyszerhasználat és a teljesítmény alakulását akár okostelefonon is.

A vegyszer azontúl, hogy költséges, a környezetet is terheli, nem mindegy tehát, hogyan és mennyit használunk belőle. Az Assist-Trend Kft. a különböző mosó-, mosogató- és öblítőszerek forgalmazása mellett vegyszeradagolók telepítésével is támogatja ügyfeleit a hatékony felhasználásban. Szerviztechnikus kollégáink segítséget nyújtanak a személyzet betanításában, a rendszer felügyeletében, a technológia betartásában is. Akik online adagolórendszert választják, a személyes kapcsolat mellett online távfelügyeleti szolgáltatásunkat is igénybe vehetik.

Mire jók a vegyszeradagolók?

Garantálják az optimális vegyszer-felhasználást, ennek következtében a lehető legjobb tisztítóhatást, ráadásul úgy, hogy még költségmegtakarítást is elérhetünk általuk.

Az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül a vegyszeradagolás. A legrégibb módszertől  a manuális vegyszeradagolástól a félautomata és automata adagoláson keresztül a 21. századra eljutottunk az internet- alapú adagolók koráig.

Napjainkra a manuális vegyszeradagolás felett már rég eljárt az idő, ennek ellenére sok helyen még mindig használják. A manuális adagolás- mint pl. a mérőpohár, adagolóflakon vagy kupak- használata azért korszerűtlen, mert kizárólag a használója szándékán és tudásán múlik, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű vegyszer kerül-e vödörbe, mosó  vagy mosogatógépbe.

Bár a tisztítószergyártók jelzik az optimális mennyiséget, mellyel a legjobb tisztaság érhető el, a manapság is előforduló nem megfelelő adagolás következtében sok esetben nem érjük el azt.  Az ajánlottnál több tisztítószer használatakor ugyanis a megtapadó maradványszer ragadóssá könnyen koszolódóvá teheti a tisztított edényt, járólapot vagy asztalt, a kevesebb tisztítószer használata esetén viszont a mosott ruha, az üvegpohár, mosdókagyló vagy az ablak tisztítás után is piszkos marad.

A félautomata adagolók magasabb minőséget képviselnek az adagolók közt. A félautomata adagolás során az oldószert - például a vizet – mi adagoljuk, melyhez az adagoló adja a vegyszert, előre  beállított mennyiségben.

A hiba lehetősége itt is adott, hisz ha nem elég vagy sok vizet öntünk a kannába, vagy a többször nyomjuk meg az adagolót nem lesz megfelelő a tisztítószer-koncentráció, mely az előbb részletezett problémákat okozhatja.

Az automata vegyszeradagolás egy majdnem tökéletes rendszer, hiszen az adagolást gépi vezérlés végzi,  programozás eredményeképp, előzetes beállítás alapján. Professzionális mosó- és mosogatógépek esetében használhatjuk. A hibalehetőség mindössze annyi, hogy nem megfelelő vegyszert teszünk az adagoló bemenetéhez, vagy nem a megfelelő programot – pl. színes ruhára fehérítést- indítjuk el a mosáskor.

A legújabb és legkorszerűbb módszer az online alapú vegyszeradagolás, mely a technikák közül  a legpontosabb adagolást nyújtja. A rendszer képes a távoli ellenőrzésre és különböző statisztikák készítésére is.

Az online vezérelt rendszer nagy előnye, hogy internetalapú, bárhonnan elérhető, egy számítógépről egyéb okos eszközről több mosó- és mosogatógép- adagoló is vezérelhető akkor is, ha különböző helyeken találhatóak. A rendszeren belüli berendezések működése online nyomon követhető, ellenőrizhető, programozható. A folyamatokba bármikor, működés közben is bepillanthatunk és ellenőrizhetjük azokat. A rendszer minden hiba esetén fény- és hangjelzést ad a helyszínen, valamint e-mail-t küld az előzetesen beállított e-mail címekre, a hiba rövid leírásával. Ezek a figyelmeztetések segítenek megelőzni a meghibásodásból eredő kényszerleállást.

Minden programlefutás adatai felhőben tárolódnak, melyek bármikor elérhetők, letölthetők. Így az üzemeltető teljes képet kaphat a működéssel kapcsolatos adatokról, használt vegyszerekről, gépek működéséről ezáltal a munkaerő-szükséglet is jobban tervezhető. Nem mellesleg a költségek alakulása is pontosan nyomon követhető.

Az internetes adagolás tehát mind a mosás mind a mosogatás tekintetében napjaink nagy lehetősége a felhasználók számára mert használatukkal pénzt, időt munkaerőt és felhasznált tisztítószert egyaránt megtakaríthatnak.

Kérjük, ha érdeklődik a 21. század nagy lehetősége, az online-alapú adagolás iránt, keresse cégünket a szakerto@assist-trend.hu e-mail címen, vagy elérhetőségeinken.

 

 

Emberi tévedés kizárva

 

A debreceni négycsillagos Hotel Lycium mosogatógépeibe egy éve szereltek be automata vegyszeradagolókat.

Molnár László F&B manager, éttermi mester fontosnak tartotta elmondani, hogy döntésüket elsősorban az Assist-Trenddel való megbízható szakmai kapcsolatuk alapozta meg. Ha bármi gondjuk volt, azonnal orvosolni tudták, a rendeléseik mindig pontosan érkeztek meg, és nem csak akkor jelentkeztek, ha el akartak adni valamit.

Azután persze hatott maga az automata vegyszeradagoló is! Nagy biztonságot jelent számukra, hogy az emberi tényezőt mint rizikófaktort ki tudták iktatni. A tökéletesen tiszta poharak és a megtakarított forintok pedig hasznos ráadást jelentenek.

 

 

Takarítsunk meg a takarítással! - Ej mi a kő!

Hogyan takarítsunk különböző felületeket című sorozatunk természetes kövekről szóló első része a legismertebb természetes kőfelületekről, a márványról, mészkőről és gránitról szól.

 
Ballabás Judit -

Ballabás Judit

Láthatóvá tehető a szolgáltatás

Hogyan koordináljuk alkalmazottainkat úgy, hogy költség, idő, munkaerő és munkaidő megtakarítást érjünk el, valós idejű statisztikákat és költségelszámolásokat készíthessünk.

 
Ballabás Judit -

Ballabás Judit

A napi mosogatáson túl: nagytakarítás a konyhában

Miért kell egy nagykonyhában nagytakarítani? Mely felületek azok, amelyek kimaradhatnak, amelyekre figyelnünk kell.

 
Ballabás Judit -

Ballabás Judit

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk