Madártávlat- Vakáció

 

Ó-IÓ-CIÓ-ÁCIÓ-KÁCIÓ-AKÁCIÓ-VAKÁCIÓ

 

Korábbi cikkünkben esett már szó arról, hogy a magyar vendégek zöme családdal és a vakációs időszakban utazik, és a kisgyermekes külföldiek is előszeretettel érkeznek Magyarországra a nyári iskolai szünet idején.

Miért más egy olyan nyaralás, amikor kisgyermekesek utaznak, mennyire más az Ő igényük, mint az átlag vendégé? Ezt vizsgáljuk ehavi szakmai rovatunkban.

A csecsemővel, kisgyermekkel vagy általános iskolás gyermekkel utazók speciális célcsoportot jelentenek, több okból. Mindennapjaik középpontjában a gyerekek állnak, a családi nyaralás fókuszában a „mindenképp érezzék jól magukat a gyerekek” elvárás van. Ezzel kellően el is tolódik a hangsúly sok esetben az olyan aktivitások, programok irányába, amelyeket a normál hétköznapokban a család ritkán vagy egyáltalán nem végez, viszont a nyaralás jó apropót biztosít ehhez. Az ilyen családokat látjuk gyerekekkel gokartozni a tűző napon vagy alkalmi cirkuszi előadásra menni a fülledt balatoni estéken.  De ugyanezek a családok maradnak akár a szállodákon belül is naphosszat, mert a szálláshely által nyújtott gyermekprogramok, animátorral végezhető játékok, interaktív órák, ügyességi vetélkedők lekötik a kisebb családtagokat, helyben teszik ezt, relatív biztonságos és már megismert környezetben. Ilyen esetekben a szálloda területén belül zajlik a család 24 órája, kora reggeltől, késő estig. Minden étkezés, a csendes pihenő időszaka és a hancúrozó órák is. Épp ezért fontos, hogy a szálláshelyek ügyeljenek a gyermekes családok esetén különösen kardinálissá váló tisztasági kérdéskörre, a gyermekek étkezési területe (étterem, éttermi asztal, gyerek etetőszék, stb.) akkor is  láthatóan és kimutathatóan tisztán kell várja a kis szállóvendégeket, ha azok pár perce még a homokozóban vagy a játszótéren ugráltak, vagy épp a medencéből érkeznek vizes hajjal az étkezés helyszínére.  S mivel a családi nyaralás lényege a Gyermek igényeinek kielégítése, az étkezésnél is fontos a gyorsan elérhető, megfelelő hőfokú, kellően nagy kínálatú ételsor, melyet azonnal el lehet kezdeni fogyasztani. A konyhai higiénia eszközök, felszerelések, segédanyagok ebben nyújtanak gyors és professzionális segítséget az  F&B  és a földszinti szolgáltatások szekciójában is.

Mindemellett ne feledjük: kisgyermekes vendégeink általában hangosabb és nyüzsgőbb vendégei szálláshelyünknek, mint a szépkorú házaspárok vagy akár az üres fészek korosztályt képviselő szállodai vendégek. Érdemes korrekten tájékoztatni a csendesebb és a hangosabb vendégeket is arról, hogy saját viselkedésük mások pihenését akár zavarhatja is, és a csendes pihenő idejét, illetve a közös légtérben zajló tevékenységeket (pl.: ki/be csekkolás, lobby használat, étkezés, medencelátogatás - főleg zárt térben) célszerű kulturált, másokat nem bántó módon, a többi vendégre tekintettel végezni. Így kisebb eséllyel fordulhat elő, hogy a medencében relaxáló hölgyvendégre gumimatraccal ugranak rá a zsibongó gyerekek, vagy a kártyaszobában csendesen játszó felnőtteket megzavarják az izgatottan számháborúzó alsó tagozatos kis szállóvendégek.

 

Crepto: több, mint elérhető

Dobozos környezetbarát Inspiratív termékek a Magyar Piszke Papír kínálatában

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Berobbant az automatizálás az ipari higiéniába

Interjú Michail Yachevvel a CM2W ügyvezetőjével és társalapítójával

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Ha már nem elég a napi takarítás - Alaptakarítsunk!

Mikor és mire jó az alaptakarítás?

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Egyszer használatos zöld megoldások a cateringben

A Duni a környezettudatosságot előtérbe helyezve már évek óta fejleszti környezetbarát megoldásait az egyszer használatos eldobható edények piacán.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Madártávlat - Máthé Kinga állandó rovata - I.

Máthé Kinga a szakértő rálátásával madártávlatból mutatja be a turisztikai szektor teljességét, hogy láttassa az egészet amelynek mi, vendégek is részei vagyunk.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Madártávlat- Máthé Kinga állandó rovata

Máthé Kinga a szakértő rálátásával madártávlatból mutatja be a turisztikai szektor teljességét, hogy láttassa az egészet amelynek mi, vendégek is részei vagyunk.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Madártávlat - Itt a tavasz, a várt és váratlan vendégek időszaka..

Várt és váratlan vendégek a vendéglátásban- tavasszal felébrendek és útra kelnek a nem kívánt vendégek: rovarok, kártevők, madarak is.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Madártávlat - Máthé Kinga állandó rovata II.

Hogyan hatnak a hosszú hétvégék a turisztikai szektor forgalmára?

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk