Madártávlat - Itt a tavasz, a várt és váratlan vendégek időszaka..

 

Ahogy melegednek a nappalok és egyre hosszabb ideig élvezhetjük az ébredő természet csodás élményét, annál többen indulnak útra hosszabb-rövidebb időre a „téli álmukat alvó” turisták közül is.

A hazai lakosság a tavaszi szezonban elsősorban az aktív turizmus területét részesíti előnyben, előkerülnek a bakancsok, kerékpárok, kenuk és vitorlások, és ha csak egy–egy hétvégére is, de a természetben tölti idejét az utazni vágyó közönség. Elsősorban a városlakók utaznak vidékre, kedvenc úti céljaik közé a városokhoz közel eső hegyek, a Börzsöny, a Pilis, a Mátra, a Vértes, a Bakony és a Bükk tartoznak. Az aktív turizmus szerelmesei a természet kedvelői, környezettudatos öko-vendégek, szeretnek bio ételeket enni, gépkocsi helyett gyalog vagy bringával közlekedni, szeretik az energiatakarékos működési megoldásokat, az újrahasznosított papírra nyomtatott kiadványokat és minimalizálni igyekeznek azt az ökológiai lábnyomot, ami maguk után hagynak a természetben. Az öko felfogás semmiképp sem jelent igénytelenséget, e vendégek szállásaikon vagy étkezési helyeiken ugyanolyan tisztaságot és rendet várnak, mint a passzívabb turisták, még ha ezt természetes környezetben várják is el.  

A várt vendégekkel együtt a váratlan és hívatlan „vendégek” is megjelennek ilyenkor, azok a bogarak, rovarok, kártevők, amelyek a tavasz hívogató napsugarai hatására előbújnak természetes rejtekhelyeikről.

Ellenük a Bábolna Bio termékeivel, kizárólag a megfelelő mennyiségű és minőségi kemikáliákat használva hatékonyan védekezhetünk. A védekezés mindig szezonális és nagyrészt eredményes is, emellett nélkülözhetetlen, hiszen e rovarok számtalan betegséget, pl. asztmát, allergiát, kötőhártya gyulladást, csalánkiütést, vizenyőt okozhatnak.

Komoly kihívást jelentenek azok a természeti, általában védett területek, ahol bizonyos rovar-populációk kiemelt védettséget élveznek, mert különleges élőhelyük az adott desztináció. Élővizek mentén, magashegyi klímában jellemző egy-egy rovarfajta pl. árvaszúnyog vagy szitakötő erős rajzása, amely ellen – a védettsége miatt – a vegyi védekezés tilos. Természetbarát megoldás ilyenkor leggyakoribb a mechanikai védelem (pl. szúnyogháló) vagy a biológiai védelem ( a tápláléklánc ismertében a magasabb fokon álló állat fokozott betelepítése- szúnyogok esetében pl. a béka) alkalmazása és erről az utazóközönség akár ismeretterjesztéssel egybekötött értesítése. Ez az edukatív és környezettudatos védekezés különösen hiteles természeti környezetben lévő szálláshelyek esetén.

A környezetvédelem iránt érzékeny, tudatos vendégek körében komoly versenyelőnyt jelent ez a megoldás, amellyel garantált és visszatérő öko-vendégkört alakíthatunk ki. Ha ezzel az általunk üzemeltetett szálláshelyen egyéb környezet-, és természetbarát megoldás is fellelhető, biztosak lehetünk abban, hogy szállodánk egyre inkább zöld jelzést kap vendégeink mentális térképén, a szó átvitt és valódi értelmében is.

 

 

Madártávlat - Máthé Kinga állandó rovata - I.

Máthé Kinga a szakértő rálátásával madártávlatból mutatja be a turisztikai szektor teljességét, hogy láttassa az egészet amelynek mi, vendégek is részei vagyunk.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással - Így spóroljon naponta!

Takarítsunk meg takarítással sorozatunkban havonta osztunk meg tippeket és trükköket azért, hogy megmutassuk, hogyan lehet kevesebb energiával és környezetkímélő módon takarítani.Sorozatunk mostani részében a napi takarításról olvashatnak.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Madártávlat - Máthé Kinga állandó rovata II.

Hogyan hatnak a hosszú hétvégék a turisztikai szektor forgalmára?

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Madártávlat - Új szakmai sorozat

Szakmai segítség madártávlatból, új nézőpontból Mártonné Máthé Kinga tollából

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Madártávlat- Máthé Kinga állandó rovata

Máthé Kinga a szakértő rálátásával madártávlatból mutatja be a turisztikai szektor teljességét, hogy láttassa az egészet amelynek mi, vendégek is részei vagyunk.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Értékes együttműködést jelent a Level Up Together

Olaszországban rendeztek partnertalálkozót a Level Up Together összefogás társaságai március elején. A résztvevőket a tapasztalataikról megkérdeztük, melyet az alábbi mini-interjúkban olvashatnak.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Papír ami elérhető

Hamarosan ismét megjelennek a Crepto toalettpapírok, Szilvia papírtörlők és Nárcisz papír zsebkendők a boltok polcain.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Így lesz hatékonyabb a mosás!

A legjobb víz-vegyszer összetételt kísérletezi ki az Assist-Trend és a Labornum

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk