Így lesz hatékonyabb a mosás!

A vízlágyítás mosási hatékonyságra gyakorolt hatását vizsgálják kiválasztott partnereiknél a  Level Up Together összefogás tagjai, a legkorszerűbb módszereket és vegyszereket alkalmazva. A kísérlet során működő mosodák vegyszerfelhasználását és mosási hatékonyságát vizsgálják vízlágyítás előtt és után, természetesen a legkorszerűbb internetes adagolók segítségével.

A leghatékonyabb víz-vegyszer összetételt kikísérletezésére  és a vízlágyítás hatékonyságának bizonyítására indítanak közös projektet a Level Up Together összefogás tagjai. Az Assist-Trend és a Labornum közösen vizsgálják, hogy a pontos adagolás és nyomon követés, a hatékony vízkezelés és a professzionális (Sutter) vegyszerek használata milyen környezeti és gazdasági előnyökkel jár a felhasználók számára.

Közismert, hogy lágyított vízben könnyebben, és jobb hatásfokkal moshatunk, kémiailag jobban működnek a mosószerek kisebb koncentrációban vagy kevesebb vegyszerrel, takarékosabban és környezetkímélő módon tisztíthatunk és takaríthatunk. A tapasztalatok szerint háztartási területen kifejezetten kedvező tisztítási eredmények érhetők el kisebb méretű vízlágyító RO (fordított ozmózis) berendezésekkel, vagyis  gyakorlatilag nulla keménységű és alacsony vezetőképeségű víz használatával. Azt is könnyen beláthatjuk, hogy a kemény víz magasabb vegyszerfogyasztást eredményez: a mosásra, mosogatásra ajánlott vegyszereknél 8,5-14 nk° között valamint 14 nk° felett magasabb, sokszor két-két és félszeres adag alkalmazása javasolt. A vegyszergyártók tapasztalata szerint érdemes az 500 mg/l (0,5%) idegen anyag tartalmú vizet a megfelelő minőségű tisztításra való alkalmasság érdekében kezelni. Miután Magyarországon általánosságban 14 nk° keménység feletti a vízkeménység, a vegyszerhasználat  is magasabb, a kezelés pedig fontosabb lehet.

Az Assist-Trend partnereivel ezért ügy határozott: kísérleti programot állít össze, ahol ellenőrzött körülmények között lehet vizsgálni a víz keménységének, a mosó- és mosogatószer mennyiségének, valamint a tisztítás minőségének összefüggéseit. A kísérletbe néhány kiválasztott egységet szeretnének bevonni a partnerek, ahol életszerű körülmények között tesztelhetik a különböző kombinációkat, megoldásokat.

Papír ami elérhető

Hamarosan ismét megjelennek a Crepto toalettpapírok, Szilvia papírtörlők és Nárcisz papír zsebkendők a boltok polcain.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Értékes együttműködést jelent a Level Up Together

Olaszországban rendeztek partnertalálkozót a Level Up Together összefogás társaságai március elején. A résztvevőket a tapasztalataikról megkérdeztük, melyet az alábbi mini-interjúkban olvashatnak.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Madártávlat - Itt a tavasz, a várt és váratlan vendégek időszaka..

Várt és váratlan vendégek a vendéglátásban- tavasszal felébrendek és útra kelnek a nem kívánt vendégek: rovarok, kártevők, madarak is.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással - Így spóroljon naponta!

Takarítsunk meg takarítással sorozatunkban havonta osztunk meg tippeket és trükköket azért, hogy megmutassuk, hogyan lehet kevesebb energiával és környezetkímélő módon takarítani.Sorozatunk mostani részében a napi takarításról olvashatnak.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk