Madártávlat - Máthé Kinga állandó rovata II.

1 hosszú hétvége = garantált 0,5 %-os éves növekedés a kereskedelemi szálláshelyek éves belföldi vendégforgalmában.Aranyszabály, hogy a turizmushoz 4 dolog kell: szabadidő, pénz, Utazó és motiváció. Nagyjából ebben a sorrendben.

Bármily furcsa is, jelenleg a hazai (és a külföldi) vendégek zöme legkevésbé szabadidővel rendelkezik. Pénze és kedve van a hosszabb-rövidebb utazáshoz, az egyetlen dolog, ami ennek gátat szab, az a rendelkezésre álló szabad idő. Tendencia, hogy a vakációs időszakok (a hosszabb nyári – 11 hetes), vagy a rövidebb őszi, téli, tavaszi iskola  szünetek - 1-1,5 hét - erőteljes foglalás-növekedést mutatnak a szálláshelyek mindegyikén. A hazai vendégéjszakák száma például a 2 erős nyári hónapban  a teljes éves adatsor 33 %-át adja.

De mi a helyzet a hosszú hétvégékkel? Látható a hatásuk a statisztikákban?

A válasz egyértelmű: döbbenetes emelkedést mutatnak a számok akkor, ha egy hónapban hosszú hétvége van, garantált telt ház és garantált előfoglalások várhatóak a szemfüles vendégek jóvoltából. Összességében egy hosszú hétvége körülbelül 0,5 %-os éves forgalomnövekedést generál, annak köszönhetően hogy egy nappal bővül a  potenciális vendégek potenciális szabadideje.

A tavalyi évben a kereskedelmi szálláshelyek 5,2%-kal több, összesen 12,5 millió vendéget regisztráltak, a vendégéjszakák száma 2017-hez képest pedig több mint egy millióval nőtt, így 2018-ban csaknem elérte a 31 milliót. Tavaly az összes vendégéjszaka-szám több mint felét, 15,6 millió vendégéjszakát a belföldi vendégek töltötték el hazánkban, 15,3 milliót a külföldiek. A kereskedelmi szálláshelyek közel 10 százalékkal (9,3%) nagyobb árbevételre tettek szert 2017-hez képest, amely így meghaladta az 510 milliárd forintot, ezen belül a szállásdíj-bevételek pedig a 300 milliárd forintot.

A piac tehát keresleti piac, élénk és garantált növekedéssel. A szállásadók, a turisztikai szektor szolgáltatói a hosszú hétvégés időszakokat nagyon terhelt, munkaszervezés szempontjából erős terminusokként élik meg. A fix piros betűs ünnepek (állami ünnepek, Karácsony, Újév) és a mozgó (jellemzően egyházi kötődésű) ünnepek, mint a Húsvét vagy a Pünkösd egészen vagy részben teszik tervezhetővé a szolgáltatóiparban dolgozó munkaerő „logisztikáját”. Ráadásul munkatársaink saját munka-, és szabadidő elosztása és kiadása jogszabályhoz kötött és nehezen összeegyeztethető a csúcsszezonokkal. Ezért az átgondolt, mobil munkaszervezés elengedhetetlen ezekben az időszakokban. Az Assis-Trend Kft. Mobil munkaszervezés szolgáltatása  remek segítség mind a 365 napos munkaszervezés,mind az erősnek ígérkező szezonális időszakok esetén.

Keresse szolgáltatásunkkal kapcsolatosan kollégáinkat a szolgaltatas@assist-trend.hu e-mail címen.

 

 

Madártávlat - Új szakmai sorozat

Szakmai segítség madártávlatból, új nézőpontból Mártonné Máthé Kinga tollából

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Érintésmentes takarítás - maximális higiénia

Impregnált mop technológia, avagy hogyan lehet víz és tisztítószer spóroló módon gazdaságosan, költségkímélően a keresztszennyeződések elkerülésével hatékonyan takarítani.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Tavaszi megújulás akció

Tavaszi megújulás akció- tiszta szőnyeg és kárpit felületek

 
Ballabás Judit -

Ballabás Judit

A forradalmi mikroszál - Tisztítás takarítószer nélkül

Hogyan tudunk környezetbarát módon vegyszer és víz nélkül takarítani.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Madártávlat- Máthé Kinga állandó rovata

Máthé Kinga a szakértő rálátásával madártávlatból mutatja be a turisztikai szektor teljességét, hogy láttassa az egészet amelynek mi, vendégek is részei vagyunk.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Hogyan teremtsünk meghitt hangulatot?

Gyertyák és Led lámpák a megfelelő hangulat kialakításáért

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk