Hírek
Egyszer használatos zöld megoldások a cateringben
2019. jún. 15. | #Assist-Trend Kft.
A makrotrendek és modern rohanó életstílusunk megváltoztatta étkezési szokásainkat. Az elviteles étkezési megoldások iránti igény egyre növekszik, ezzel együtt a környezettudatosság is növekszik, a fosszilis alapú műanyagokkal kapcsolatos szabályok szigorodnak. Az étel csomagolásának fenntarthatóbbnak kell lennie. A Duni az élen jár a rostalapú megoldások terén.
Öt évvel ezelőtt a Duni még szinte kizárólag fosszilis alapú műanyag, egyszer használatos termékeket kínált. „Akkortájt hoztunk egy stratégiai döntést, miszerint az első számú „zöld” céggé válunk, és hogy innovációs projektjeink 50 %-ának környezettudatosnak kell lennie” - mondja Linus Lemark az Étkeztetési Szolgáltatási Részleg Üzleti Igazgatója.
Eközben a környezettudatosság lendületet kapott és 2018-ban fordulóponthoz érkezett. Az EU törvényjavaslata kimondta, hogy csökkenteni kell a műanyag termékek, például szívószálak, tányérok és evőeszközök használatát. Verseny bontakozott ki a piac szereplői közt a fosszilis alapanyagokból készült műanyagtermékek kiváltására.
A Duni ecoecho termékeinek eladása 2017-ben 24%-kal, 2018-ban ugrásszerűen 36%-kal nőtt.
Linus szerint „Az étterem szegmensen belül a gyorsétterem szegmens növekszik a leggyorsabban, amely a vezető a fenntartható egyszer használatos és elviteles csomagolási megoldások használatában.” Az urbanizáció, az egyszemélyes háztartások számának növekedése és a mobil életstílus együtt generálták az igények növekedését elviteles és azonnali gyors étkeztetési megoldásokra, és ez a trend még jó ideig nem fog változni.
„Ez egy nagyon izgalmas kihívás számunkra – mondja Linus- főleg az új rost alapú anyagok innovációja. A Duni pl. olyan termékeket vezet be 2019-ben, amelyek Európában fűnyírás során keletkezett zöldhulladékból készülnek.”
Nemcsak az új, innovatív anyagok jelentik a megoldást. A Duni aktívan dolgozik rajta, hogy különböző anyagokat új módon kombináljon össze, illetve már meglévő anyagokra új alkalmazásokat találjon: mint például a préselés után a cukornádból visszamaradó száraz anyag felhasználása - amelyből a „Love Your City” kávéspoharak készülnek, vagy a nyolcszögletű salátástálak, amelyeket 2018-ban vezettek be a klasszikus Octaview® termékszéria alapján készült, de fenntartható rostanyagból.
Nagyon sok izgalmas megoldással fogunk találkozni a közeljövőben. Két évvel ezelőtt a Duni elhatározta, hogy minden innovációs projektje ökoprofilú lesz, 2018-ban már láttuk, hogy jól döntöttünk. A piac folyamatos figyelése és a dinamikus együttműködés kialakítása kulcs lehet a Duni innovációs folyamatának előre mozdításához. -mondta Linus. Ahhoz, hogy vezetők maradhassunk a fenntartható elviteles ételcsomagolás terén, elengedhetetlen, hogy különböző érdekeltekkel együtt partnerek legyünk a teljes láncban az ötlet megszületésétől a piaci koncepció kialakításáig.
Környezetbarát Duni megoldásokkal kapcsolatosan keresse szakértőinket a szakerto@assist-trend.hu e-mail címen.
2019. jún. 15.
Ha már nem elég a napi takarítás - Alaptakarítsunk!
Mikor és mire jó az alaptakarítás?
Assist-Trend Kft.
2019. jún. 15.
Berobbant az automatizálás az ipari higiéniába
Interjú Michail Yachevvel a CM2W ügyvezetőjével és társalapítójával
Assist-Trend Kft.
Assist-Trend Kft.
2018. nov. 14.
Műanyag evőeszközök: készüljön a változásra!
2021-től betiltaná az egyszer használatos műanyag eszközök, így poharak, tányérok, az evőeszközök és szívószálak forgalmazását.
Assist-Trend Kft.
2019. jún. 15.
Crepto: több, mint elérhető
Dobozos környezetbarát Inspiratív termékek a Magyar Piszke Papír kínálatában
Assist-Trend Kft.
2018. nov. 14.
Nagy karácsony - minimál díszítés
2018 karácsonyának terítési trendje a minimalizmus jegyében
Assist-Trend Kft.
2019. jan. 15.
Műanyag evőeszközök - Közel a vég!
Két éve van az európai éttermeknek átállni a műanyag evőeszközökről és tányérokról újrahasznosítható termékre, de leginkább mosogatásra az EU kormányai által elfogadott korlátozás szabályai szerint.
Assist-Trend Kft.
2019. jún. 15.
Madártávlat- Vakáció
A gyerekek igényei a szállodákban. Mire figyeljünk, ha nyári szünetre érkeznek a kisgyerekes családok szállodánkba?