Nagy karácsony - minimál díszítés

 

Karácsony közeledtével a szállodák és éttermek is előveszik a legszebb készleteket, hogy vendégeiket az ünnep hangulatával kápráztassák el. A karácsonyi díszítéseknek is minden évben változnak, ezért érdemes áttekinteni a trendeket.

Az idén érdemes a régi esküvői mondást figyelembe venni: valami új, valami régi... és valami kék. 2018 karácsonyának divatszínei a kék és lila, de a minimál trendjéhez igazodva nagyobb hangsúlyt kapnak a fémek (a réz, az ezüst vagy még inkább a platina) esetleg a klasszikus fekete és fehér.

A karácsonyi dekorációs őrületben nehéz kiemelkedni a tömegből: mindenki díszít, ám ilyenkor érdemes arra gondolni, hogy a kevesebb több lehet: átgondolt, egyszerű megoldásokkal is varázsolhatunk magunknak ünnepi környezetet. Az idén a vintage és az újrahasznosítás (régi és új) a trend, így ne féljünk elővenni egy-egy klasszikus tárgyat, amely az asztal dísze lehet, vagy használjunk faágakat és tobozokat, hogy feldobjuk a terítést. Egy egyszerű üvegváza néhány véletlenszerűen elrendezett fenyőággal már tökéletes hátteret nyújthat egy ünnepi étkezéshez – semmit sem kell túlbonyolítani. A  különböző fémek – az arany, az ezüst és a sárgaréz – megjelenése különleges, modern megjelenést kölcsönözhet a kompozíciónak, a tükröződés, a fényjáték mesés hangulatot teremt.

Fontos, hogy találjuk meg a hozzánk – az étterem hangulatához – illeszkedő stílust, merítkezzen az a természetes anyagokat előtérben részesítő skandináv stílus jegyeiből, vagy ultraluxus hangulatot árasztva legyen tele fényekkel és csillogással. Vegyük figyelembe az asztalterítés szabályait is, ügyeljünk arra, hogy egymáshoz illő anyagokat kombináljunk – színben, mintában és anyagban egyaránt. A karácsonyi terítésnél is ügyeljünk a zsúfoltság elkerülésére, és csak annyi evőeszközt, poharat és tányért helyezzünk az asztalra, amennyi szükséges a menüsorhoz.  A díszítésnél is fontos szempont, hogy a dekoráció ne zavarja a társasági együttlétet, miközben jó ha gondolunk arra, hogy az asztal összképét mennyire javítja, ha szépen hajtogatott szalvétával dobjuk fel a tányérok környezetét.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a  karácsony nem csak az ajándékokról, a jó társaságról és finom ételekről szól, hanem arról is, hogy törődünk egymással. A terítékek kiválasztásánál a karácsony szellemét jeleníti meg a Duni: a FSC®-tanúsított anyagból készülő termékek megvásárlásával nem csupán kisebb környezeti terhelést biztosítunk, de támogathatjuk a cég jótékonysági programját is. Az ökotudatos terítők a komposztálható szalvéták és Nordic Swan ökocímkével ellátott gyertyák ideálisak a környezettudatos vendéglátóipari társaságok számára.

A cég, hogy segítse az ünnepi terítést három termékcsoportra osztotta kollekcióját, amely kiindulópontot jelenthet a beszerzésben – de persze lehetőség van a különböző szintekből álló megoldások ötvözésére is. A WOW kollekciót a luxus, a fényűzés és egy kis extravagancia jellemzi – az elegáns, kifinomult termékekkel lenyűgözheti vendégeit. A JOY termékek mosolyt csalnak az arcokra, a barátságos, színes asztalok nélkülözhetetlen kellékei, míg a GO termékcsalád létrehozásakor a praktikum és a könnyű kezelhetőség jelentette a legfontosabb szempontot.

Ágyi poloska: hatásos védelem az év kártevője ellen!

A rejtőzködő kártevő, mely a hotelek rémálma. A legtisztább szobában is megtelepedhet, rendkívül gyorsan szaporodik és akár egy éven át is kibírja élelem nélkül

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Műanyag evőeszközök: készüljön a változásra!

2021-től betiltaná az egyszer használatos műanyag eszközök, így poharak, tányérok, az evőeszközök és szívószálak forgalmazását.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással - Legyünk rugalmasak!

A legismertebb rugalmas padlók tulajdonságai

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk