Új módszer az allergia elleni harcban

 

A levegő tisztítása növeli a komfortérzetet,
csökkenti a takarítási költségeket és elégedettebbé teszi a vendégeket

A levegő tisztításával kímélhetik allergiás vendégeiket a szállodák és éttermek – az új módszer segítségével a kórokozók, allergének és egyéb szennyezőrészecskék 99,97 százalékát szűrhetik ki. Így nemcsak az allergiásoknak lesz könnyebb, de a vírusok terjedése is meggátolható. Az egészségesebb környezet mellett a vendéglátóhelyek egyúttal megszűntethetik a kellemetlen szagokat, csökkenthetik a takarítási költségeket. Miközben a vendégek elégedettek lesznek, a munkatársak betegségekből adódó hiányzása is csökken.

Augusztusban kezdődik a parlagfű szezon. Magyarországon minden ötödik ember szenved légúti allergiában, felük érzékeny a parlagfűre. A növény pollenjeinek koncentrációja az utolsó nyári hónapban kezd jelentős mértéket ölteni.

Ma az Európai Unió lakosságának 20-40 százaléka szenved a szénanáthától, és az előrejelzések szerint ez a szám 2025-re eléri az 50 százalékot. Az allergén növények februártól egészen október végéig ontják pollenjeiket, ám a hagyományos védekező módszerek – reggel szellőztessünk, csukjuk be az ajtót és az ablakokat napközben – nem túl hatékonyak. A megelőző gyógyszeres (vagy akár akupunktúrás) kezelés mellett a szakértők életmódváltást javasolnak, hiszen a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, a túlsúly is a betegség kialakulásához vezethet.

A legújabb módszer, a levegő tisztítása azonnali, gyors és hatékony segítséget jelent: ezzel 99,97 százalékos eredményességgel lehet eltávolítani a polleneket a levegőből, így megkímélve az allergiásokat a folyamatos könnyezéstől, tüsszögéstől, nehéz légzéstől.

Az elmúlt években jelentek meg azok a berendezések, amelyek alkalmasak szállodák és éttermek helyiségeinek légtisztítására. A falra szerelhető gépek szállodai szobák, éttermek, mellékhelyiségek, konferenciatermek levegőjét teszik kórokozó-, allergén- és szennyezőrészecske-mentessé. Az antiallergén környezet már önmagában is versenyelőnyt jelenthet egy vendéglátással foglalkozó vállalkozás számára, ráadásul egyéb kedvező hatások is társulnak ehhez.

A levegő tisztításával nemcsak az allergiások számára teremthetünk vonzó környezetet, de kiszűrhetjük a kellemetlen szagokat, meggátolhatjuk a fertőzések terjedését is – emeli ki Bodorgai Ferenc, az Assist-Trend alapító-tulajdonosa és ügyvezetője. Az Assist-Trend a magyar higiéniai piac meghatározó szereplője, amely nemcsak szállodáknak, vendéglőknek, de irodaházaknak, ipari létesítményeknek is kínál higiéniai termékeket és szolgáltatásokat, továbbá új stratégiájának megfelelően komplex megoldásokat nyújt a HoReCa-piac szereplőinek.  Bodrogai Ferenc szerint ma sokkal többet törődünk a konyhai higiéniával vagy a víz tisztaságával, mint azzal, mi kerül a tüdőnkbe, holott egy ember naponta átlagosan 11 ezer liter levegőt lélegez be.

Sokan a nap 90 százalékát zárt falak között töltik, miközben a beltéri levegő egyes káros anyagokból akár ötször több szennyeződést tartalmazhat, mint a kültéri. A zárt közösségi helyek – irodák, egészségügyi létesítmények, iskolák – a baktériumok, vírusok táptalajai, koncentráltan jelennek meg bennük az allergének, erős vegyszerek, kellemetlen szagok.

A jobb beltéri levegőminőség fejleszti a mentális képességeket, javul a koncentráció és az emlékezőképesség, illetve csökken a megbetegedések száma és gyakorisága. A szőnyegből, az irodai bútorokból és a tisztítószerekből elpárolgó illékony szerves vegyületek eltávolításával, illetve a kórokozók, az influenzavírus, más baktériumok szűrésével csökkenthető a megbetegedésekből származó hiányzások száma is. A levegő tisztítása így nem csupán elégedettebb vendégeket jelent, de sokkal hatékonyabb munkavégzést is lehetővé tesz. Ráadásul csökkenti a szálló por mennyiségét, így a takarításigényt és a költségeket is.

 

További információ:

Ballabás Judit

Assist-Trend Kft.

szakerto@assist-trend.hu

+36 33 524 071

Takarítsunk meg a takarítással! – Ideje másképp gondolni a betonra!

kőfelületek tisztítása- agglomerátumok, természetes anyagok keverékéből álló padlóburkolatok

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Itt van a SzÉSzT, itt van újra!

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozó

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Derűs májusra, borús június a vendéglátásban

Visszafogta a turizmus növekedési ütemét a hidegebb nyári hónap

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Assist-Trend, a magyar higiéniai szolgáltató

Szoros kapcsolat a Magyar Termék Nonprofit Kft. és az Assist-Trend Kft. között

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk