Derűs májusra, borús június a vendéglátásban

 

A korábbiaknál lassúbb ütemű volt a növekedés a vendéglátó szektorban júniusban – derül ki az Assist-Trend forgalmi adataiból. A HoReCa szektor a hatodik hónapban mindössze néhány százalékkal növelte higiéniai termék- és szolgáltatásvásárlását az előző év azonos időszakához képest, ami a korábbinál lanyhább növekedési ütemre utal a turisztikai iparágban.

Újabb rekordévet zárhat az idén a magyar turisztikai szektor, az idén eddig minden hónapban meghaladta a forgalom a tavalyi – minden idők legjobbjának számító – eredményeket is. A KSH adatai szerint az első öt hónapban 7,1 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma és 11,4 százalékkal emelkedett a bevétel is. Hasonlóan dinamikus, 10 százalék feletti bővülést mutatott az ötödik hónap végéig a HoReCa szektor higiéniai termék- és szolgáltatásvásárlása, ám az Assist-Trend legfrissebb adatai szerint júniusban némileg visszaesett a bővülés üteme, kevesebb, mint öt százalékot tett ki.

A tapasztalatok szerint erős korrelációt mutat a vendéglátó helyek forgalma a higiéniai termékek és szolgáltatások vásárlásával. Az Assist-Trend a magyar higiéniai piac meghatározó szereplője, amely hét márkakereskedőjével együtt több mint hétmilliárdos árbevételt ért el tavaly. A cég nem csak szállodáknak, vendéglőknek, de  irodaházaknak, ipari létesítményeknek is kínál higiéniai termékeket és szolgáltatásokat: a szükséges papíráruk, professzionális takarítószerek, vegyi termékek értékesítése mellett új stratégiájának megfelelően komplex megoldásokat kínál vásárlóinak

A HoReCa szektorban az első félévben több mint 11,7 százalékkal emelte forgalmát az Assist-Trend az előző év hasonló időszakához képest, amiben a kiemelkedő április-májusi értékesítés játszott fő szerepet – hangsúlyozta Bodrogai Ferenc, a társaság alapító-tulajdonosa és ügyvezetője. Hozzátette: a gyengébb júniusi teljesítményt valószínűleg a kedvezőtlenebb időjárás magyarázza, hiszen június az átlagosnál hidegebb volt az idén. Ugyanakkor a hatodik hónap értékesítési számai is nagyobbak a múlt évinél, vagyis a növekedés folytatódik és minden esély megvan az újabb rekordévre.

Vendégből van bőven, a fizetőképes kereslet növekedése is jót tesz az ágazatnak. A turisztikai és vendéglátó iparág legnagyobb problémája ma a munkaerő hiánya – hangsúlyozta Bodrogai Ferenc. Az Assist-Trend éppen ezért koncentrál szolgáltatásainak fejlesztésére, hiszen partnereinek ma az jelenti a legnagyobb segítséget, ha a háttérszolgáltatások színvonalának emelésében, a munkaerő hatékonyságának növelésében kapnak támogatást.

A társaság rendszerintegrátorként gyűjti össze stratégiai együttműködő partnereit, hogy a HoReCa szegmensben lévő ügyfelei széleskörű igényeit tudja kielégíteni mind higiéniai mind szolgáltatási területen. Az Assist-Trend új üzleti elképzelése egyesíti magában a partnerei szaktudását, minőségét és erejét, ezzel olyan kínálatot nyújt a HoReCa-piacon, amely nemcsak Magyarországon lesz egyedülálló, hanem az európai piacon sem találni ilyenre példát. Az Assist-Trend komplex megoldáscsomagjai a higiéniai termékek és szolgáltatások teljes körű biztosításán túl kiterjednek a padozatápolásra, a higiéniai szaktanácsadásra, az időszakos nagytakarításra, a vízkezelésre, a légtisztításra, az online mosó- és mosogatószer adagolásra, mosogatógép szervizre, a munkaerő betanításra, a teljesítménymérésre vagy akár a vendéglátóegységekhez kapcsolódó pergola építésre is.

Itt van a SzÉSzT, itt van újra!

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozó

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Új módszer az allergia elleni harcban

A levegő tisztítása növeli a komfortérzetet, csökkenti a takarítási költségeket és elégedettebbé teszi a vendégeket

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással! – Ideje másképp gondolni a betonra!

kőfelületek tisztítása- agglomerátumok, természetes anyagok keverékéből álló padlóburkolatok

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Assist-Trend, a magyar higiéniai szolgáltató

Szoros kapcsolat a Magyar Termék Nonprofit Kft. és az Assist-Trend Kft. között

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk