A tavasz a kártevőket is felébreszti

 

A szállodáknak, éttermeknek már most érdemes felkészülni arra, hogy a jobb idő beköszöntével a rovarok és rágcsálók viszonylag nyugalmi állapota is befejeződik és egyre nagyobb számban jelennek meg az épületeken belül és kívül – hívja fel a figyelmet Papp György, a Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezekben a létesítményekben a kártevők elleni védekezést rendelet is kötelezővé teszi, de ez az üzemeltetőknek e nélkül is elemi érdeke, hiszen a vendégekre már egy-egy kártevő látványa is riasztólag hat. Ezért aztán nem érdemes megvárni az elszaporodásukat, és azok ellen is védekezni kell, amelyek közegészségügyi veszélyt nem jelentenek. Papp György szerint a preventív védekezés is nagyon fontos, már a kártevők megjelenése előtt érdemes kihelyezni a monitoring csapdákat. Ha ezek jelzik a rovarok, rágcsálók megjelenését, akkor még az előtt meg lehet kezdeni a komolyabb védekezést ellenük, hogy nagyobb számban a vendégek szeme elé kerülnének.

A tél végén először mindig a hangyák jelennek meg nagyobb számban, de a rágcsálók egyik szaporodási ciklusa is a kora tavasz, ezért már érdemes kihelyezni a rágcsálóirtó szereket, illetve ellenőrizni a meglévőket. Márciustól a repülőrovarok ellen is meg kell kezdeni a védekezést. Az elmúlt években egyre több gondot jelentenek azok a rovarok is, amelyek ugyan semmilyen közegészségügyi kárt nem okoznak, de lakókörnyezetben mégsem viseljük el szívesen a társaságukat. Ilyen például a mezei poloska, a harlekinkatica vagy a bodobács. Ellenük ugyanúgy lehet védekezni, mint a hagyományos kártevők ellen.

Papp György szerint egy nagy szálloda vagy vendéglő esetében fontos az, hogy a kártevők elleni védekezésre ne úgy tekintsünk, mint ha csak egy lakástól kellene távol tartanunk a rovarokat, rágcsálókat. Az ilyen létesítményeknél professzionális megoldásokat érdemes alkalmazni, hiszen például a nagy vendég- és beszállítói forgalom miatt nagy a kártevők behurcolásának veszélye. A szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy csak komplex terv alapján végzett folyamatos kártevőmentesítéssel lehet tartós eredményt elérni.

Az Assist-Trend az ügyfeleinek a Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft. szolgáltatásait is kínálja. Az Assist-Trend által közvetített szolgáltatások közé tartozik a rovarmentesítés (csótány, ágyi poloska, bolha, hangya, darázs), a rágcsálómentesítés (egér, patkány), a szemétledobó csövek és szellőző rendszerek tisztítása, valamint a madarak elleni védelem.

Kártevőirtó szolgáltatásunkkal kapcsolatos kérdéseivel keresse cégünket a szakerto@assist-trend.hu e-mail címen. 

 

 

 

 

 

Tisztaságot szeretnénk! Mi kell még hozzá?

Miért fontos és hogyan használhatjuk a takarításban a vegyi-, mechanikai-, hőhatást és az időt?

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Stabil növekedés az Assist-Trendnél

Megközelítette a nyolcmilliárd forintit az Assist-Trend csoport bevétele 2018-ban.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Madártávlat- Máthé Kinga állandó rovata

Máthé Kinga a szakértő rálátásával madártávlatból mutatja be a turisztikai szektor teljességét, hogy láttassa az egészet amelynek mi, vendégek is részei vagyunk.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk