Ökokonferenciánk új állomása: Assist-Trend Kelet, Hajdúszoboszló

Sorozat lett az Ökokonferenciából, az Assist-Trend Észak Kft. nagy sikerű rendezvénye nyomán október 26-án Hajdúszoboszlón az Assist-Trend Kelet Kft. Márkaképviseletünk szervezett a zöld megoldásokat középpontba állító eseményt a  Hotel Atlantis Superiorban. A vendégek az Assist-Trend Kelet  legnagyobb partnerei közül kerültek ki.  A rendezvényen az Assist-Trend Kft. stratégiai partnereinek környezetkímélő megoldásait mutatták be, az egyszer használatos étkészletektől és poharaktól kezdve, a takarítószereken és a hotelbekészítő termékeken keresztül a higiéniai papírokig, vendégelőadóként szerepelt Rácz Mihály, a nyírbátori Kakukk étterem vezetője és bemutatkozott a  Humanmap Kft. ügyvezetője, Burcsa Gábor is, mint az Assist-Trend Kft. szervezetfejlesztéssel foglalkozó stratégiai partnere.

 

 

 

 

Takács Sándor, az Assist-Trend Kelet Kft. ügyvezető igazgatója szerint önmagában hatalmas előrelépést jelent a környezettudatos és ökológiailag korrekt megoldások felé, hogy egy ökológiai konferencia ma Magyarországon ilyen érdeklődés mellett létrejöhetett.

A konferencián Regele András az Assist-Trend Kft. tisztítástechnológiai szakértője és szaktanácsadója a cég környezetbarát tisztítószer-kínálatát, a Sutter Zero termékcsaládot mutatta be a vendégeknek. Hangsúlyozta: a termékeknek nincsen semmilyen veszélyességi piktogramjuk mert nem tartalmaznak allergéneket és veszélyes anyagokat. Ezek a termékek dermatológiailag teszteltek   és kizárólag természetes növényi alapanyagokból készültek. Ugyanakkor a napi takarításban mindegyik Zero termék hatásosan távolítja el a szennyeződéseket, tiszta felületeket hagyva maga után. 

 

 

 

A Zero termékek kínálatában találhatunk kellemes illatú általános tisztítószereket, szanitertisztító szereket és zsíroldókat is. Bemutatta a Zero termékek legújabb Magyarországon is forgalmazott tagját, a fertőtlenítő hatású Sutter Zero Lacticot, melynek segítségével nemcsak a baktériumok hanem a vírusok ellen is - mint pl. az influenza – hatásosan védekezhetünk. A Sutter Zero Lactic-cal kiegészült Zero termékkínálattal  lehetővé vált a szállodai szobák teljesen környezetbarát takarítása, beleértve a szükséges felületek fertőtlenítését is. Zero szerek használatával nemcsak környezetbarát a takarítás, de óvjuk vendégeink és kollégáink egészségét és bőrét is. 

Aki nem halad a korral az lemarad, - mondta  Rácz Mihály, a nyírbátori Kakukk étterem vezetője. Az étterem két évvel Rácz Mihály kinevezése után 1995-ben, - abban az évben egyedüliként a vidéki éttermek közül, -  kapta meg a gasztronómiai szövetség védnöki tábláját, mellyel a szövetség a jók közt a legjobbakat ismerte el. A szakember ugyan fontosnak találja a hagyományok ápolását, de ugyanakkor képzéseket szervez, hogy a vendéglátásban dolgozók tanulhassanak egymástól, bemutatókon és mestervacsorákon vesz részt, hogy megismerkedjen a szakma újdonságaival.

Ha egy termék újrahasznosított anyagokból készül, még nem jelenti azt, hogy kompromisszumot kötünk a minőség rovására - gondolja ezt a svéd székhelyű Duni magyarországi képviselője Schlégl Győző

 

 

 

A Duni fejlesztői évek óta azon dolgoznak, hogy magas minőségű környezetbarát termékekkel is megvalósítható legyen a minőségi, minden kívánalomnak megfelelő asztalterítés.  Szerintük igazán környezetbarát az a termék, amely négy feltételnek is megfelel egyszerre: megújítható, komposztálható, felelős forrásból származó és hatékony erőforrás felhasználású. Mint mondta: míg az emberek számára a fű csak lenyírt hulladék, a Duninak fontos alapanyag.

 

 

 

A Duni egyébként is igyekszik minimálisra csökkenteni a környezetre gyakorolt hatását, fontos a cég számára, hogy termékeik környezetbarátok, mind a gyártás, mind a felhasználás szempontjából. A  Bagasse termékcsalád tagjai például cukornádrostból készülnek (ez cukoripari melléktermék), teljesen komposztálhatóak – ellenőrzött biológiai komposztálókban néhány nap alatt teljesen lebomlanak. A PLA megújuló növényi hulladékból, fermentált kukoricakeményítőből készül, és modern újrahasznosító üzemekben hasznosítható teljesen újra. De ott vannak az újrahasznosítható rPET termékek is, amelyek műanyag palackokból készülnek vagy a moduláris Viking kartoncsomagolás, amely kombinálja a természetes eleganciát a kiváló minőséggel és a rugalmas felhasználással. A cég környezettudatosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a  Duni 2018-ban elnyerte a Grünes Band fenntarthatósági díját, és tervei szerint 2020-ban az üzemeiben már csak megújuló energiát fog használni. 

 

 

 

Az egyes vállalatok vezetői maguk is képesek a cégkultúra változtatásával dolgozóik figyelmét felhívni a körülöttük lévő környezetbarát megoldásokra. Így tett egy kozmetikumokat gyártó olasz cég is, a GFL, amely már 16 évvel ezelőtt felismerte a környezetszennyezés és a műanyagok használatának veszélyét és elkezdte átalakítani a teljes gyártási technológiáját újrahasznosítóvá, a termékeit pedig környezet- és emberbaráttá - fejtette ki előadásában Megyes Ágnes, az Assist-Trend Kft. márkamenedzsere. Ez azért fontos, mert a GFL hotel bekészítő termékeket gyárt, amelyek kiszerelésüknél és forgalmunknál fogva – elsősorban a csomagolóanyagok mennyiségét tekintve - nagy szennyezők. A fejlesztés eredményeképp a GFL jelenleg csak újrahasznosított és újrahasznosítható csomagolóanyagokat készít és használ, és kizárólag saját gyártású csomagolóanyagaiba csomagolja a kozmetikumokat. Termékei környezetbarát termékek, nem tartalmaznak parabént, fémeket, szilikont, vazelint, kizárólag természetes növényi alapanyagokból készültek, dermatológiailag teszteltek, antiallergének. Forgalmazásuk Magyarországon újdonságnak számít, 38 termékükből 4 termékkör  ősztől elérhető az Assist-Trend kínálatában.

 

 

 

Egy környezetbarát terméknél, mint láthattuk nem csak a tartalom, hanem a csomagolás és a logisztika is számít. Minél kisebb és hatékonyabb a termék csomagolására és szállítására fordított költség, annál kisebb a termék ökológiai lábnyoma. Az üdítőitalok dobozai és műanyag palackjai után a higiéniai papírok csomagolása szennyezi leginkább a környezetet. Egyetlen négyfős család egy évben csak a toalettpapír nylon csomagolásának kidobásával 7 négyzetméternyi szemetet termel. A gyártóknak változtatniuk kell- hangsúlyozta Bodrogai Ferenc, az Assist-Trend Kft.  és a MAGYAR PISZKE PAPÍR Kft. alapítója és ügyvezetője. A MAGYAR PISZKE PAPÍR Kft.  innovációjával, a műanyagmentes csomagolású, papírdobozos Creptoval és a papírdobozos Szilviával szeretne példát mutatni. A régi, nagy márkák új, fóliamentes, papírdobozos kiszerelése is óvja a környezetet, a termékek nagyobb lapszáma és a dobozba bekerülő nagyobb termékmennyiség csökkenti a logisztikai terhelést: egy egységnyi termékre vetítve sokkal kevesebb kipufogógáz kerül a levegőbe. Kulcsfontosságú a fogyasztók tájékoztatása, hiszen az egyedi vásárlási döntések befolyásolásával lehet valódi lépést tenni a fenntarthatóság, a környezet megóvása felé.

 

 

 

 

 

 

 

Foltmentes jövő- mossunk könnyen, tisztán!

Hogyan mossuk könnyen, foltmentesen tisztára textiljeinket!

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítás kontra állagrontás- Avagy hogyan NE takarítsunk!

Hogyan NE takarítsunk sorozatunkban rávilágítunk azokra a hibákra, amelyet előszeretettel követünk el.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Középpontban a környezetvédelem

A 21. század kihívása, a környzetszennyezés megállítása témakörében rendezett Öko-konferenciát az Assist-Trend Észak Kft.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Kezdje az évet új lappal! - Wellness takarítás újévi akció

December 20. és március 1. között vállaljuk wellness területek ingyenes felmérését és kis területű próbatakarítás végzését. Keresse szakértőinket a szakerto@assist-trend.hu e-mail címen

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Cél a műanyagmentes világ: egy (öko)lépéssel közelebb

Mi következik az eldobható műanyag után?

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk