Foltmentes jövő- mossunk könnyen, tisztán!

 

A 21. századi online világban, mikor vendégeink a szolgáltatásainkat valós időben, azonnal értékelik már akár a szállodában töltött hosszú hétvége alatt, vagy a szállodából hazaérkezve, egyetlen folt a textilen  is elég ahhoz, hogy a vendégelégedettség csapnivaló legyen. Márpedig ahol vendég van, ott folt is lesz. Hogyan tegyük könnyen és gyorsan tisztává a szállodai textileket?

A folteltávolításban a leghatékonyabb fegyver a gyorsaság: alapszabály, hogy a beszáradt foltot nehezebb tisztítani – miközben azt is tudjuk, hogy a vendéglátásban nincs mindig mód azonnal elvinni az elkoszolódott terítőt, vagy rögvest nekiesni a foltos kárpitnak.

Fontos dolog, hogy a folt  tisztítása előtt távolítsuk el a még eltávolítható foltmaradványokat: töröljük le  vagy itassuk fel egy tiszta textillel a kiömlött vörösbort, keféljük ki a felületen található beszáradt maradványokat. A száraz foltokat a tisztítás eredményessége érdekében érdemes  hideg, vagy szobahőmérsékletű vízzel  nedvesíteni a foltkezelés előtt. Tévhit, hogy a forró víz segít! Ellenkezőleg: akár rögzítheti is és nehezen eltávolíthatóvá teheti a fehérjét tartalmazó- pl. vér- szennyeződést.  Foltkezeléskor figyeljünk arra, hogy ne csináljunk kis foltból nagyot: mindig kívülről befelé haladva dolgozzunk a textilen.  Nedves foltot ne dörzsöljük, hanem tegyünk a szennyeződés fonákjára nedvszívó anyagot és óvatosan nyomogassuk a tisztító oldattal átitatott ronggyal vagy szivaccsal.  

Természetesen az sem mindegy, mivel tisztítunk, hiszen a különböző szennyeződések és anyagok más és más tisztítószert követelnek meg. Nagy mennyiségű ruha mosásakor,  ipari méretekben sok esetben nincs mód minden egyes foltot külön kezelni – ilyenkor a megfelelő hatóanyagok kiválasztása a legfontosabb.

 A Sutter új  Oxipur Action Kit folttisztító és folt előkezelő készlete hiánypótló a mosószerek piacán, segítséget nyújt partnereinknek a foltmentes mosás megoldásában. A készletben található négyféle termék a legtöbb anyagra és foltra kínál hathatós megoldást: ideális olyan foltok eltávolítására, amelyek a szokásos mosási mechanizmusokkal nem távolíthatók el, így segít csökkenteni a mosási szennyvíz és az újramosások arányát. Az Oxipur folttisztító termékek mind az előkezelés mind az utólagos folttisztítás fázisában hatékonyak, alkalmasak ipari mosodákban történő felhasználásra is. A készletben található folttisztító szerek a legtöbb pamutból, poliészterből, pamut/poliészter keverékből, gyapjúból, selyemből és viszkóz szálból készült textilen használhatók. Ennek ellenére  fontos és minden textilre és folttisztítóra nézve kötelező szabály: a folttisztítót minden esetben próbáljuk ki a textil egy rejtett részén, nehogy véletlenül több kárt okozzunk, mint hasznot. Különösen körültekintően kell eljárni poliamid, lycra vagy egyéb műszálas textilek folttisztítása esetén.  

A készletben található állati-, növényi- és ásványi alapú olajos és zsíros foltok eltávolítására alkalmas textil előkezelő és folttisztító termék az Oxipur Deg Action mellyel például a faggyú- és gyertyafoltok, a   munkaruházatból a motorolaj,  wellnessfürdőkben előforduló, törölközőbe kerülő  masszázsolaj foltok is hatékonyan kezelhetők. A makacs színes foltok eltávolítására kifejlesztett Oxipur Multi Action textil előkezelő és folttisztító hatékony az eddig rendszeresen problémát okozó törölközőben található smink- és rúzsfoltok, vagy például a tinta eltávolítására. A készlet fontos alkotója a rozsdafolt eltávolító Oxipur Rust Action és az Oxipur Stain Action mely olyan fehéríthető színes foltok eltávolítására képes, mint a kávé, vörösbor, gyümölcs, fű és cola.  Folt előkezelése esetén minden esetben hagyjuk hatni a szert a textilen, hogy megfelelő módon kifejthesse a hatását, csak a hatóidő letelte után végezzük el a mosást. A különösen makacs foltok esetén előfordulhat, hogy a folttisztítást meg kell ismételni, esetlegesen a berögzült folt kefével való dörzsölésével is.

Mosás során nem csak a makacs foltok okozhatnak gondot, hanem a mosószerek adagolása, a megfelelő mosó- és öblítőszerek megtalálása, a vízkeménység és egyéb más tényezők is. Ha problémája van a mosási eredménnyel, kérje szakértőink segítségét.

Az Assist-Trend Kft. munkatársainak nagy gyakorlata van a különböző felületek hozzáértő tisztításában. Kérésükre szakértő kollégáink átnézik a mosási technológiákat, javaslatokat adnak mosószerre, öblítésre, a szerek adagolására, de nagy tapasztalatuk van a mosóprogramok írásában is.  Professzionális,  online nyomon követhető mosodai adagoló rendszereink telepítésével elérhető a mosási folyamatok valós időben történő vezérlése, a hibák, mosási elégtelenségek azonnali érzékelése, alkalmazásukkal a  mosási folyamatok  költséghatékonnyá tehetőek.  

Kérjük, mosási, adagolási kérdéseivel keresse kollégáinkat a szakerto@assist-trend.hu e-mail címen.

 

 

Takarítás kontra állagrontás- Avagy hogyan NE takarítsunk!

Hogyan NE takarítsunk sorozatunkban rávilágítunk azokra a hibákra, amelyet előszeretettel követünk el.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Kezdje az évet új lappal! - Wellness takarítás újévi akció

December 20. és március 1. között vállaljuk wellness területek ingyenes felmérését és kis területű próbatakarítás végzését. Keresse szakértőinket a szakerto@assist-trend.hu e-mail címen

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Cél a műanyagmentes világ: egy (öko)lépéssel közelebb

Mi következik az eldobható műanyag után?

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Ökokonferenciánk új állomása: Assist-Trend Kelet, Hajdúszoboszló

Ökookonferenciánkból hagyományt teremtünk, megismertetjük partnereinket környezettudatos termékeinkkel.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk