Ne csak a padlót mossa! - A láthatatlan tisztítás

 

Időnk 90 százalékát a négy fal között töltjük, a felmérések szerint átlagosan naponta kilenc órán keresztül másokkal vagyunk egy légtérben. Egy ember egy nap átlagosan 2 liter vizet iszik és 2,1 kiló ételt fogyaszt el, miközben közel 11 ezer liter levegőt lélegez be - – de sokkal többet törődünk a konyhai higiéniával vagy a víz tisztaságával, mint azzal, mi kerül a tüdőnkbe. A levegőt adottságnak tekintjük, holott minőségét befolyásolhatjuk: ezzel nemcsak a fertőzések terjedése gátolható meg, hanem növelhető a munkatársak hatékonysága, a vállalatok eredményessége is, miközben csökken a takarítás költsége. Sőt, növekedhet a vendégek elégedettsége. Egy  hotel, vagy étterem sikeréhez jelentős mértékben hozzájárul, mennyire tudja megkülönböztetni magát az egység másoktól, milyen innovatív megoldásokat talál a vendégek lojalitásának elnyerésére.

A beltéri levegő egyes káros anyagokból akár ötször több szennyeződést tartalmazhat, mint a kültéri. A zárt közösségi helyek – vendéglátóhelyek, irodák, egészségügyi létesítmények, óvodák, iskolák –  a kórokozók (vírusok, baktériumok) táptalajai, koncentráltan jelennek meg bennük az allergének, erős vegyszerek, kellemetlen szagok. Hiába figyelünk arra, hogy megmossuk a kezünket és tisztítsuk bútorokat, felmossuk a padlót, súroljuk a fürdőszobát, ez nem elég. Tisztítani kell a levegőt is.

A vendégek sokszor a mosdók állapota alapján ítélik meg egy létesítmény általános színvonalát, nem mindegy, milyen képet alakítunk ki magunkról. A mellékhelyiségekben gyakori a kellemetlen szag, amely ellen többnyire nem a megfelelő módon védekezünk. A légfrissítők, illatosítók, csak elfedik a kellemetlen szagokat, de nem szüntetik meg azokat, ráadásul további szennyeződést juttatnak a levegőbe. A HoReCa specifikus szagproblémák ráadásul itt nem állnak meg. Az étteremben az ételszag, a hotelszobában a vegyszerek illata, a fitneszteremben pedig izzadtságszag okozhat vendégeinknek diszkomfort érzetet. A wellness szolgáltatásoknak része lehet lézeres bőrgyógyászati kezelés, amely szintén jelentős mértékben termel kellemetlen szagot. Valódi és korszerű megoldást ezekre a problémákra az AeraMax Professional légtisztítók használata jelent, amelyek szénszűrőik segítségével megkötik a kellemetlen szagot, illetve az illékony vegyületeket.

Folyamatosan növekszik az allergiások száma is, az asztma által érintett lakosok arányát pedig már 8-10 százalék közé teszik az aktuális felmérések. Szolgáltóként sokat tehetünk azért, hogy allergiás vendégeink komfortérzetét jelentős mértékben növeljük. Nagyszerű lehetőség erre antiallergén szobák kialakítása, ahol nem csak arra ügyelünk, hogy megfelelő ágyneműt, burkolatokat, illetve berendezési eszközöket használjunk, de a megfelelő légtisztítókkal jelentős mértékben csökkenthetjük a levegőben található pollenek, illetve egyéb allergének számát is. Az AeraMax Professional az első olyan légtisztító, amely megkapta az asztma és allergiabarát tanúsítványt az Amerikai Allergia Alapítványtól (AAFA). Ezt a tanúsítványt olyan légtisztítók kapják, amelyek tudományosan igazoltan csökkentik az allergének mennyiségét.

A beltéri levegő szennyezettségét nagy mértékben befolyásolják a kórokozók, vírusok, baktériumok. A vendéglátóegységek olyan közösségi helyek, ahol rengeteg ember fordul meg, így a megbetegedések, fertőződések esélye is kiemelkedően magas. Azok a vállalkozások, akik képesek a kórokozók számát csökkenteni és ezt ügyesen is kommunikálják, versenyelőnybe kerülnek a vetélytársakhoz képest. Legyen szó egy szállodai szobáról, egy konferenciateremről, egy étteremről, egy mosdóról, vagy egy játszószobáról, a kiválasztás során az egészséges, kórokozóktól mentes levegő biztosítása vonzóbbá teheti szolgáltatásainkat a potenciális vendégek, ügyfelek számára. Az AeraMax Professional légtisztítók True HEPA szűrője biztonságosan és könnyedén eltávolítja a levegőben található részecskék (kórokozók, allergének, szállópor és egyéb szennyeződések) 99,97%-át.

A vendéglátó szektor komoly munkaerőhiánnyal küzd, már az irodákba is egyre nehezebb alkalmazottat találni. Az egészséges, tiszta levegő segíthet növelni a munkatársak lojalitását is –biztosításával gondoskodást, törődést fejezünk ki. A kutatások szerint mindeközben a tiszta beltéri levegő növeli a munka hatékonyságát, illetve csökkenti a betegségek miatti hiányzások számát, így minimalizálja a bevétel kiesést. Arról nem is beszélve, hogy a szennyeződés mértékének csökkentésével a takarítási költségeket is mérsékelni tudjuk.

Az AeraMax Professional légtisztítói könnyen és biztonságosan beépíthetők, esztétikusak, nem feltűnők, egyszerűen felhelyezhetők a falra, de elérhetők hordozható változatban egyaránt. Az EnviroSmart technológiának köszönhetően az intelligens hang-, szag- és mozgásérzékelők felmérik a helyiség állapotát, és automatikusan szabályozzák a gép működését a teljesítmény optimalizálása, illetve az energiahatékonyság érdekében. Eközben a PureView funkcióval ellátott készülékek kijelzőjén folyamatosan nyomon követhető az is, mi történik működés közben, a berendezés visszajelzést ad a készülékbe szívott levegő szennyezettségéről, illetve a kiáramló, megtisztított levegő minőségéről is.

Ha szeretné Ön is felmérni levegőjének állapotát, teszt időszakra kipróbálni légtisztító berendezéseink hatékonyságát, kérjük keresse szakértő kollégáinkat a szakerto@assist-trend.hu e-mail címen.

 

Takarítsunk meg a takarítással!- Hol takarítsunk?

Az okos takarítás a jó kérdésekkel kezdődik, vagyis annak megfelelő és alapos megvizsgálásával, hol és mit takarítunk – csak ez után határozhatjuk meg, hogy milyen módszerrel.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Új szabályozások a fertőtlenítőszerek piacán

Jövőre lép életbe az Eu új szabályozása mely teljesen átalakíthatja a fertőtlenítőszerek piacát

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Legyen profi a terítésed

5+3 gyönyörű szalvétahajtogatás a kezdőtől az origami szintig

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Kell ez a hírlevél!

GDPR szabályozásnak megfelelő hírlevél-feliratkozás

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk