Bizonyíték nem ígéret: a vízlágyítás megéri a pénzét

Kevesebb mint egy év alatt kitermeli az árát a mosógép elé szerelt vízlágyító a nagyobb tisztítási hatékonyság eredményeként – állapítható meg annak a kísérletnek az első tapasztalataiból, amelyben az Assist-Trend Kft. stratégiai partnereivel összefogva a megfelelő víz alkalmazásának hatását vizsgálja. A kísérlet-sorozat első tapasztalatai is felülmúlták a várakozásokat, bizonyítva, hogy a lágyított vízzel kevesebb mosószer mellett is nagyobb tisztaság érhető el, kevesebb alkalommal lesz szükség a textíliák visszamosására.

Megvan annak a kísérletsorozatnak az első eredménye, amelyben az Assist-Trend Kft. stratégiai partnereivel összefogva a vízlágyítás mosási hatékonyságra gyakorolt hatását vizsgálja kiválasztott ügyfeleinél. Az első kísérletben a budapesti 80 szobás Hotel Canada-ban a CM2W adagolóit használva mérték, hogy a mosodában a Sutter Professional mosószereit használva hogyan változik a mosási hatékonyság, és számszerűen is kimutatható-e a költségcsökkentés abban az esetben, ha legalább egy hónapos próbaidőszakban a  Labornum Kft. által biztosított vízlágyító berendezéssel a vizet lágyítják a mosás előtt.

A hotelben lévő mosodában probléma volt a magas - több mint 3 százalékos - visszamosási arány, a változó eredményesség: a mosások végén nem minden esetben volt megfelelő textiltisztaság. A kísérlet első fázisában szakértőink felmérték a mosodát, a megfelelő Sutter szereket ajánlva beállították a vegyszeradagolást és a programokat az egyes textilfajták tisztításához.  A kísérlet első fázisa ez után kezdődött: októberben a mosoda két gépén a beállított mosószerekkel és adagolással, vízlágyítás nélkül mostak. Az október 4-től 22-ig tartó tesztidőszakban 308 mosásra került sor a szállodában. Ennek során a mosás minősége, a ruha tisztasága 2,92 százalékban hagyott kívánnivalót maga után, így ezekben az esetekben a ruhák újramosására volt szükség. A tesztidőszakban 1 kg ruha mosása átlagosan 14,36 Ft vegyszerköltséggel járt.

Az egy hónapos tesztidőszak lezárultával szerelték fel a Labornum Kft. megfelelő kapacitású vízlágyító berendezését a mosoda egyik gépe elé. Az október 22-től november 27-ig tartó tesztidőszakban, a két gépen a hotel munkatársai összesen 544 mosást végeztek. Arról nem áll rendelkezésre adat, hogy a vízlágyítás nélküli és a vízlágyítóval felszerelt gépen mekkora volt a hibaarány és a költség, azt azonban tudjuk, hogy novemberben az 544 mosás során mindösszesen 0.74 százalékban történt visszamosás. A vízlágyításra csak az egyik gép előtt volt lehetőség, de az egy kg ruhamennyiségre jutó átlagos vegyszerköltség így is jelentősen, 12.51 Ft-ra esett vissza.

Megéri tehát lágyított vizet használni, hiszen csak a havi nettó mosási vegyszerköltségek 15 százalékkal csökkentek akkor is, ha csak az egyik gépnél alkalmazták a technikát.  A Hotel Canada esetében ez azt jelenti, hogy a vízlágyító berendezés ára egy év alatt megtérül sőt, a mosoda egy év alatt 20 százalékkal több pénzt spórol meg. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a lágyított vizet használva a meghibásodás is kevesebb, vagyis a mosógép szervizciklusa is hosszabbodik, ami újabb megtakarítást jelent.

A Hotel Canadánál januártól egy hosszabb tesztidőszak következik, melyben mindkét mosógép előtt vízlágyítást alkalmaznak majd a mosások előtt. A jövő év első negyedében értékelik majd az eredményeket, míg a kísérlet az Assist-Trend Kft. más ügyfeleinél is folytatódik majd.

Zöld karácsonyról álmodom

Hogyan lehet a karácsony környezetbarát és szép

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Kezdje az évet új lappal! - Wellness takarítás újévi akció

December 20. és március 1. között vállaljuk wellness területek ingyenes felmérését és kis területű próbatakarítás végzését. Keresse szakértőinket a szakerto@assist-trend.hu e-mail címen

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

"Reszkessetek betörők 2019": azaz jöhet-e Kevin a mi szállodánkba?

Hogyan változnak az ünnepi szokásaink az idő múlásával: vajon a fiatalok is tartják magukat a hagyományokhoz és ha nem, akkor miért nem?

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Logóban is zöld az Assist-Trend

Közös, zöld logó alá gyűjti az Assist-Trend Kft. a kínálatából azokat termékeket és szolgáltatásokat, amelyek nem csak a környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével készültek, de minőségük, hatékonyságuk alapján is nyugodtan tudjuk ezek választását ajánlani partnereinknek.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk