Sutter

Sutter - 1858 óta védjegye a tisztaság

A Sutter céget 1858-ban alapították Svájcban, több mint 150 éves múltra tekint vissza. Olasz szívvel és svájci precizitással rendelkező multinacionális vállalat, mely két kontinens számos országában van jelen, ellátva mind a háztartási, mind a közületi piacot. A cég központja és fő termelési egysége Olaszországban található. 

Több, mint 5 generáció óta gyárt és forgalmaz vegyi termékeket a háztartási és közületi higiéniához, takarításhoz. A tisztítási feladatok megoldására több mint 300 különféle termék áll a hotelek, éttermek, vendéglátóipar, egészségügy, facility management, intézmények és az ipar rendelkezésére. 

A cég nagy hangsúlyt fektet a folyamatos innovációra, termékeinek megújítására, a környezetbarát, de hatékony megoldások kifejlesztésére. 

A fenntarthatóságra vonatkozó intézkedések itt tettek, nem csak szavak! 
Természet, környezet, zöld: sokat jelentek, de sok esetben csak szavak. De nem a Sutternél. A Sutter nagyon sokat tesz azért, hogy a termékek teljesítményét összekapcsolja a környezet tiszteletben tartásával. 

A Sutter termékek gyártása és forgalmazása felelősségteljes és a környezetre nézve biztonságos módon történik. (A.I.S.E. Charta szerint - a fenntartható tisztításért) 

Íme néhány, az elmúlt években elért eredményekből: 

- 20 % műanyag 
2009-ben 1.000 kg tisztítószer csomagolásához 1.500 kg műanyagot használtak, ma 1.209 kg műanyag is elegendő

- 18 % papír
2009-ben 1.000 kg tisztítószer csomagolásához 855 kg papírt használtak, ma 700 kg papír is elegendő

- 22 % víz
2009-ben 1.000 kg tisztítószer csomagolásához 4,86 m3 vizet használtak, ma 3,81 m3 víz is elegendő 

- 27 % fém
2009-ben 1.000 kg tisztítószer csomagolásához 620 kg acélt használtak, ma 450 kg acél is elegendő

A környezettudatos szemléletnek, alapanyagoknak, gyártásnak és felhasználásnak köszönhetően egyre több Sutter termék kapja meg az EU Ecolabel minősítést. Az EU Ecolabel (ökocímke) az Európai Unió környezetbarát minőségi címkéje,  melynek termékei és szolgáltatásai nagyon magas színvonalúak és a teljes életciklus során a környezetre gyakorolt kisebb hatással járnak.

A Sutter víziója:

"Cégünk olyan, mint egy vagyontárgy, amit ideiglenesen kezelünk a jövő generáció érdekében. Csakúgy, mint a környezet és annak védelme. Ezért a Sutternél arra törekszünk, hogy mások előtt és jobban megteremtsünk egy új egyensúlyt a hatékony és innovatív megoldások iránti kereslet és a magunk és gyermekeink számára biztonságosabb, egészségesebb és természetesebb környezet között. 
Itt az ideje a fenntartható innovációnak!
Egy új fejezet a cég és a család életében, amely 150 éve találkozott a változások kihívásával és ahol a tettek eredményeket szolgáltatnak, közös érdeket szolgálnak. 
Azért tesszük mindezt, mert szenvedélyesek vagyunk a kémia világában, de még szenvedélyesebbek vagyunk az emberek és életvitelük irányában." 
(Aldo Sutter)

Ismerje meg Sutter termékeinket:

Legyünk zöldek! - Környezetbarát tisztítószerek

Önnek is fontos környezetünk védelme? A takarítás során is tehetünk érte, ha környezetbarát tisztítószereket használunk, vagy legalább gazdaságosabb kiszerelést választunk, mellyel kevesebb veszélyes hulladék keletkezik.

 
Várvölgyi Tímea -

Várvölgyi Tímea

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk