Immunetec antibakteriális felületvédő bevonat - Immunetec Kontrol AgI

Az IMMUNETEC KONTROLL SZOLGÁLTATÁS ezüstion-technológián alapoló, gyorsan száradó, súrolás álló, oldószer bázisú univerzális akril bevonat, mely hosszú távú (1év) ellenállást biztosít a baktériumokkal szemben

Alkalmazható falak, fa, fém, kemény műanyag, csempe, EPS polisztirol, festett diszperziós és zománcozott felületek antibakteriális védelmére is. Ez a sima, esztétikus megjelenésű, strapabíró és rendkívül kopásálló bevonat matt fényű.

A különleges bevonat ellenálló a háztartásokban alkalmazott hígított savak, lúgok és az általánosan használt tisztító-, valamint fertőtlenítőszerekkel szemben. Kiváló nedves dörzsállósága miatt pedig az I. osztályba, annak is a középső tartományába sorolt termék. (3,1 mikron kopás/200 ciklus). Az IMMUNETEC KONTROLL SZOLGÁLTATÁS tökéletes megoldást jelent olyan felületekre, ahol mikrobás szennyeződés keletkezhet.

Felhasználás területei:

  • gyógyszeripar

  • egészségügy

  • nevelési-oktatási intézmények

  • sportlétesítmények

  • idősotthonok

  • egyéb szociális intézmények

  • állattartással kapcsolatos létesítmények

  • élelmiszer-ipari létesítmények

  • éttermek

  • nagyüzemi konyhák

  • szállodák

  • wellness központok

  • otthon (fürdőszoba, konyha)

 

Fordító festékként is alkalmazható, tehát oldószeresről lehet vizes bázisúra váltani. A termék NEM tartalmaz nano-anyagokat, így alkalmazása teljesen biztonságos.

A   38/2003.   (VII.7)   ESzCsM-FVM-KvVM,   valamint   az   528/2012/EU   (V.22.)   rendelet alapján a 2. főcsoport 7 terméktípusba (PT7.) tartozik. A PT7. terméktípusba tartozó biocid hatóanyagokat tartalmazó termékek-az átmeneti időszakban – antimikrobális hatást igazoló laboratóriumi vizsgálati jegyzőkönyv (IMMUNETEC – ÁNTSZ-bakteriosztatikus bevizsgálás KJMI-DDD-12869-2/2018) és szakvélemény (OEK) birtokában – az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélye nélkül alkalmazható.

Hatásmechanizmus

A termékekbe integrált ezüstadalék akkor igazán hatásos, ha ionizációra van késztetve. Az ezüstadalékban a légnedvesség ioncserét idéz elő, így ezüstionok képződnek, amelyek a bevonat felszínén koncentrálódnak, de csak akkor lépnek reakcióba, ha mikrobával találkoznak. A kontaktust követően az ezüstionok megakadályozzák a baktériumok DNS reprodukcióját, így azok nem tudnak szaporodni és mutálódni sem. A reakcióba lépett ezüstionok helyére mindig újak lépnek, tehát minél magasabb a páratartalom, annál több ezüstion képződik. Az ezüstionok által védett felületek nagy hatásfokkal biztosítják a mikrobák szaporodásgátlását a termék szavatossági ideje alatt (1 év). A termék fontos előnye, hogy az ezzel kezelt felületek érintésével az ezüstionok még a tenyéren és az ujjbegyeken található mikroorganizmusokkal is felveszik a harcot, reakcióba lépnek, így az emberi bőrfelület is ellenállóvá válik.

Ez az “örökítő tulajdonság” komoly segítség lehet az egészségügyi intézményekben is, hiszen ugyanez a folyamat játszódik le, vagyis az ezüstionnal bevont betegággyal vagy a kórtermi berendezéssel érintkező ruházaton nem tudnak megtelepedni a kórokozók.

Előkészítés

A festendő felületről eltávolítjuk a szennyeződéseket, majd  zsírtalanítjuk**.  A  nem  nedvszívó  felületek  nem igényelnek külön alapozást. A fa és egyéb nedvszívó felületeken univerzális alapozót célszerű használni, és ügyelni kell rá, hogy a festendő felület nedvességtartalma ne haladja meg a 20%-ot.

**A takarítási munkálatokat külön megállapodás alapján végezzük el.

Felhasználás

Az IMMUNETEC KONTROLL AgI antimikrobás bevonat felhordását csak +10 °C felett tudjuk elvégezni, a felület hőmérséklete pedig maximum 25 C° lehet! A kezelést forgalommentes időszakra (általában éjszaka) javasoljuk ütemezni.

Felhordás: a felhordást végezhetjük ecsettel, hengerrel vagy az erre a célra kialakított szóró- berendezéssel. A rétegek felvitele között biztosítsunk legalább 2-3 óra száradási időt, így a teljes rétegvastagság felhordása megoldható egy nap alatt. (A rendszeres mosásnak és súrolásnak kitett felületekre 2-3 réteg felhordását ajánljuk.)

Immunetec Biztonsági Azonosító Adalék

Immunetec antimikrobás bevonat biztonsági azonosító részecskéket tartalmaz, amely a bekeverés pillanatától a felhordás alatt és a végső kötést követően a felületen bármikor kimutatható, így biztosítva az alábbiakat:

  • Ellenőrizhető, hogy antimikrobás bevonat

        van-e a felületen?

  • Ellenőrizhető az antimikrobás felület

        állapota (kopás).

  • Az infekciókontroll, HACCP számára adatot

        szolgáltat, mely felület antimikrobás

  • Időkorlát nélküli ellenőrzési lehetőséget

  • A felület bizonylatolható

 

Az azonosítás a fény meghatározott spektrumával történik, a megvilágított felület zöld fényt ver vissza.

Antibakteriális hatásfok: >99.9 %. Nemzetközi publikációk alapján az ezüstion-technológia hatékony penész-gombákkal, valamint vírusokkal szemben is.

Az ezüst széles spektrumon fejti ki hatását:

Pseudomonas aeruginosa 30 mp

Staphylococcus aureus 30mp

Salmonella coleraesuis 30mp

Listeria monocytogenes 30mp

VRE 2 perc

MRSA 2 perc

Escherichia coli 0157:H7  2 perc

Trichopyton mentagrophytes 10 perc

HIV Type 1- Strain HTLVIIIB 30 mp

Herpes Symplex Type 1

VR-733 F(1) Strain Influenza 1 perc

Infuenza A VR-544 Hong Kong Strain 10 perc

Rhynovirus R37 VR-1147 Strain 151-1 10 perc

Magyar Innovációs Újítás - Immunetec termékek az Assist-Trend kínálatában

Ezüst ionokat és titán-dioxidot tartalmazó Immunetech termékek az Assist-Trend kínálatában. Az Immunetech termékek gátolják a kezelt felületeken a mikroorganizmusok megtelepedését és szaporodását.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk